• HIFU
  • Ilcsi még 1
  • 3D szempilla
  • Ilcsi kozmetikumok

HIFU technológia leírás

HIFU = High Intensity Focused Ultrasound (Nagy Intenzitású Fókuszált Ultrahang)

A HIFU tehát egy ultrahang kezelés, ahol a kezelőfej úgy lett kialakítva, hogy a belőle kilépő ultrahang hullámok egy pontban metsszék egymást, és ott az együttes hatásuk felerősödjön. Az ultrahang mechanikus rezgésbe hozza a sejteket, ami megemeli a szöveti hőmérsékletet. Abban az apró pontban, ahol a hullámok találkoznak, a hőmérséklet igen magasra, 65-80°C köré emelkedik, és ilyen hő mellett károsodás éri a sejteket. A környező sejtek viszont épek maradnak.

Magát a hatást, és az eljárás érzékenységét is úgy lehet legjobban elképzelni, mint amikor a nagyítóval egy pontban meggyújtunk egy papírlapot. Ha elég erősen süt a nap, ha ügyesen tartjuk a nagyítót, akkor egy pici pontban gyullad csak meg a papír, a környezetét nem tudjuk meggyújtani. Ha pedig felhős az ég, vagy remeg a kezünk, és nem találjuk el a fókuszponttal a papírt, akkor az égvilágon semmi sem történik egy kis melegedésen kívül.

A HIFU kezelőfej egy lövés alkalmával 10-20 ilyen pontot éget egy vonalban, egymástól 1-1,5 mm távolságra a bőrbe, pontosan meghatározott mélységben. Egy teljes arc kezelés során összesen több ezer pici hősérülési pont keletkezhet.

Ahogy az apró sérülések a bőr mélyén elkezdenek begyógyulni, a sebgyógyulás után feszesebb, frissebb lesz a szövet. A sebgyógyulási folyamat eredménye néhány hét után már nagyon szépen látszódik.

Ezen kívül időközben elindul egy hosszabb távú folyamat, mert a kezelés során keletkezett hő a bőr különböző rétegeiben különféle sejtek működését kezdi stimulálni, ami a kezelést követő hónapokban tovább fokozza az első körben elért hatásokat:

  • 1,5 mm-es mélységben újraépül az elasztin-szerkezet,
  • 3 mm-nél a fibroblast sejteket aktiváljuk (ezek termelik a kollagént),
  • 4,5 mm-en történnek az igazán nagy dolgok, mert ott eltaláljuk és feszesítjük a SMAS réteget (ilyen mélységbe más hő hatású arcfiatalító kezelés egyébként már nem jut le, csak a szike).

A három rétegben egyszerre elvégzett kezelés hoz valóban komplex eredményt, ezért fontos, hogy

Mi az a SMAS réteg?

A SMAS a Superficial Muscular Aponeurotic System rövidítése. Ez az izmok fölött elhelyezkedő vékony hártya, melynek különlegessége, hogy nagy súlyt tart. Ha ez a hártya elveszíti a rugalmasságát, akkor kezd megereszkedni az arcbőr. A SMAS kezelésével tehát az alapokhoz nyúlva fiatalítjuk meg az arcbőrt. 

Éppen ezért, ha igazán látványos lifting hatásra vágyunk, akkor fontos ennek a SMAS kezelése. A korábban elérhető hő alapú arcfiatalító eljárások egész egyszerűen nem érték el ezt a réteget. Még a lézeres kezelések sem. A SMAS rétegig csak a sebészi szike ért le mindezidáig. Éppen azért nyújt minden korábbinál látványosabb eredményeket a HIFU kezelés, mert célzottan képest ezt a réteget kezelni, közvetlenül feszesíteni.

Éppen ezért fontos, hogy legyen a készüléknek 4,5 mm-es feje (és hogy azt használják is a kezelés során), mert a 3 mm-es és a 1,5 mm-es kezelőfej nem ér le idáig! Ha nem kap kezelést a 4,5 mm-es fejjel, akkor egészen egyszerűen nem kapja meg azt a lényeget, amiért a pénzt kiadta.

Elérhetőség

Kántor Zsuzsa Kozmetika

Szigetszentmiklós
Bajcsy-Zsilinszky utca II. üzletsor

E-mail: kantorzsu@gmail.com

Telefon:
+36-20-9367636
Nyitva tartás:

Hétfő 12:00-20:00
Kedd 08:00-14:00
Szerda 12:00-20:00
Csütörtök 08:00-14:00
Péntek: 12:00-20:00
Szombat zárva
Vasárnap zárva